top of page

De menselijke hand bestaat uit spieren, ligamenten, zenuwen en gewrichtjes en is daardoor een zeer complex maar belangrijk lichaamsdeel. Het kan ontelbare handelingen uitvoeren. Handletsels kunnen daarom grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren en kunnen zelfs leiden tot (gedeeltelijke) invaliditeit.

De handrevalidatie is speciaal gericht op de revalidatie van letsels aan pols en hand. Na een operatie of ongeval, waarbij botten, pezen of zenuwen beschadigd kunnen zijn, is een snelle en correcte revalidatie van groot belang.

Handletsels kunnen op uiteenlopende manieren ontstaan en de behandelingen zijn dan ook zeer variërend. Toch hebben alle letsels één gemeenschappelijke eigenschap en dat is het belang van een goede en tijdige handrevalidatie. Het doel van pols- en handrevalidatie is de verschillende functies van uw hand zo snel mogelijk herstellen om het risico op een restletsel tot een minimum te beperken. Zo wordt de terugkeer naar uw werk, zelfstandigheid, hobby’s en sport eveneens gestimuleerd. Handrevalidatie vraagt van uw therapeut specifieke kennis en vaardigheden: Cursus Handrevalidatie 2016 - IPVK Gent (Instituut voor Permanente Vorming Kinesitherapie).

U kan bij ons terecht voor de behandeling van: Brunelli of 3LT procedure - Ziekte van Dupuytren - Trigger Finger - Carpaal Tunnel (CTS) – Ganglion - Midcarpale instabiliteit – Arthrose - Reuma - Skiduim - Quervain - Dystrofie - SL-bandletsel - Totale polsartrodese - Correctie verkeerd vastgegroeide breuk - Cubitaal tunnel syndroom - TFCC letsels- peesletsels – breuken

de menselijke hand en zijn gewrichten
bottom of page